> Антония ПървановаПърванова даде пример с премиера , който е изглеждал

...
> Антония ПървановаПърванова даде пример с премиера , който е изглеждал
Коментари Харесай

Наш лекар към Първанова: Срам сте, идете в Пирогов, ще Ви вземат за санитар

 > Антония Първанова
Първанова даде образец с премиера , който е изглеждал по този начин, като че ли при лекуването му е било прекомерно с кортикостероиди.

" Той определено имаше отекъл тип и изглеждаше като човек, на който кортикостероидите са му предозирани “, добави Първанова.

Ето и цялостния коментар на доктор Елена Николова във връзка изказванията на доктор Първанова:

" Днес се разсъниха още веднъж с лекар Антония Първанова Antonia Parvanova в ефира на БТВ. Не знам с какво се усеща тя призвана да раздава обилно отзиви по национални медии, които съществено опонират на консенсусите за лекуване на международни експертни СЪВЕТИ (медицината е плуридисциплинарна наука). Уморително е това държание на “едно си баба знае, едно си баба бае " и различен е въпросът, в миг, в който медиците изнемогват и умират на работните си места, по какъв начин други държат безусловно да си разходят грима и тоалета в тв студията.

Чухме още веднъж, че схемите на лекуване са “тотално неверни ". Боже, по какъв начин може да лекуваме с антибиотици вирусна зараза, нищо, че CRP пораства, температурата хвърчи или болният се дави в кашлица.

Защо ли би трябвало да имаме вяра и прилагаме централизирано лекуване, препоръчано от интернисти, инфекциолози, вирусолози, логаритъм, като един специалист по “обществено здраве ", политик, не практик ( който сведе всичко отново до политика в интервюто), мисли доста по-ефикасно от всички тях. Еврика!

Разбрахме също по този начин, че доктор Първанова е излекувала (вече) 80 индивида от Ковид - редом на персоналните им лекари с тяхното безумно лекуване, иззела функционалностите им недекларирано! и уронила без задръжка престижа им в очите на пациента. Интересувам се осведомена ли е за тази легална? заявена? активност НЗОК и какво мисли по въпроса Български лекарски съюз.

Стана дума и за кортикоидите, с които Премиерът Boyko Borissov е бил препълнен до степен да развие фациес луната (окръглено като луна лице). Дали колежката си е дала труда да ревизира точните дози на кортикоида по наставления на Министерство на здравеопазването (ако подобен орган въобще съществува за нея и не е някаква шашмалогия, търсеща по какъв начин да интоксикира и умори популацията с ваксина, за разлика от нея самата).

На всеки редови доктор е известно, че кортикостероидите са МОЩНИ противовъзпалителни средства, които не провокират оток, даже назад, с изключение на в случаите, в които човек не се тъпче със сол и захар, като ги приема.   

Фациес луната е израз на продължителен хиперкортицизъм, при който има висока продукция на хормон хронично, т.е. дълго краткотрайно. Фациес луната не е ОТОК, лекар Първанова, а е вид ЗАТЛЪСТЯВАНЕ, само че Вие си говорите от много време на зула, по мемоари, непроверено и частично каквото Ви хрумне, със самочувствието на всезнаеща.

Думата “колегиалност " и лекарска нравственос явно значат за Вас толкоз, колкото и “лечение по правила " или препрочитане на учебник.

Вие сте още толкоз и рискова за обществото, тъй като проповядвате през днешния ден и още веднъж, за Н-ти път дебелокожо, настойчиво и нахално на хората да не си пият медикаментите и да не извършват предписанията на сътрудниците Ви с опит.

И в случай че фактически държите да придобиете подобен, поучавам Ви, мястото не е в малките екрани, а в лечебните заведения. Идете в Пирогов, с Вашите познания може би ще Ви вземат за санитар. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР